Kindercoaching

We willen allemaal dat het goed gaat met onze kinderen. Soms is dat even niet zo en kan je kind zijn draai niet vinden. Je merkt misschien dat je kind snel boos is terwijl je niet begrijpt waarom. Of je kind wil niet naar school. Er kan moeite zijn met het maken van vriendjes/vriendinnetjes. Opkomen voor zichzelf als er dingen gebeuren in de pauze die niet fijn zijn. Mogelijk hebben jullie ook met de leerkracht gesproken en al van alles geprobeerd om te helpen. Zonder blijvend resultaat. Het kan ook zijn dat jullie kind vooral thuis in gedrag laat zien dat het niet lekker in zijn vel zit. Er kunnen zoveel redenen zijn dat ik ze niet allemaal kan beschrijven. Voel je vooral welkom als je iemand zoekt om mee te kijken en te denken. 
We zien het gedrag van een kind maar dat geeft niet aan wat er in het koppie om gaat. En juist daar ligt de belangrijke sleutel. Samen met het kind ga ik op zoek naar wat er speelt. Dit doen we door oefeningen, spelletjes gekoppeld aan een doel. Een proces van bewust worden: wat maakt dat je doet wat je doet? En het zoeken naar oplossingen: wat is er nodig om je hierin beter te voelen? We werken met oefeningen die diepe inzichten geven. Dit geeft op alle vlakken groei; in het maken van vriendschap, de houding op school en thuis, in het aangaan van uitdagingen. 
Ouders worden betrokken bij de begeleiding; zo krijg jij waardevolle handvatten om je kind te helpen. Het is een proces wat jullie echt met elkaar aangaan, juist dat maakt dat jullie stappen maken.
Hoe zou het voor je zijn als je kind weer ontspannen en lekker in zijn vel zit? Met plezier naar school kan gaan en fijn in contact staat met vriendjes en vriendinnetjes? Als je thuis meer rust en plezier kan ervaren met elkaar? Dat je als ouder(s) zo kan zien en voelen dat het goed gaat met je kind? 
Voor wie?
In de praktijk komen kinderen met allerlei problemen zoals faalangst, pesten, eenzaamheid, rouw, boosheid, de redenen zijn heel verschillend en iedereen is welkom!
Alle kinderen/jongeren in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar die een steuntje in de rug nodig hebben zijn welkom!
Maak ook zeker gebruik van de gratis (telefonische) kennismaking, vul hiervoor het contact formulier in; dan neem ik contact met je op.
 
Kennismakingsgesprek (telefonisch):
Maak zeker gebruik van het (gratis) kennismakingsgesprek. Als het voor jou goed voelt kunnen we daarna een intake plannen. Daarnaast kunnen we in dit kennismakingsgesprek even afstemmen of de hulpvraag die je hebt past bij wat ik kan bieden. Indien nodig kan ik ook doorverwijzen.
Intake gesprek:
We starten met het maken van een intakegesprek bij je thuis. Dit is een gesprek met de ouder(s) en mij als kindercoach. Omdat het fijn is als ouders vrijuit kunnen praten is jullie kind hierbij niet aanwezig. Tijdens dit gesprek bespreken we de hulpvraag en bepalen we samen de doelstelling.  
Sessies:
Vaak bestaat de coaching uit 5 tot 8 coachmomenten van 60 minuten. Hierbij bied ik begeleiding op maat en kijk naar wat nodig is. Deze momenten vinden buiten plaats of ik bezoek jouw kind thuis. Dit is afhankelijk van wat bij de situatie past en wat de wensen zijn. Kinderen kunnen niet op een stoeltje gaan zitten met de vraag; “vertel eens…?” We gaan altijd op een creatieve manier aan de slag waarbij we doelstelling en hulpvraag in gedachten meenemen.
We gaan dus vooral doen! Praten, knutselen, tekenen, lezen, spelen met zand, oefeningen doen en nog veel meer. En het mooiste van alles; terwijl we zo lekker ontspannen bezig zijn ontdekken kinderen de oplossingen zelf en kunnen ze direct toepassen wat we doen. De focus ligt niet op het probleem maar op het doel. Waarbij we kwaliteiten en hulpbronnen gaan onderzoeken en uitvergroten. Dit zorgt ervoor dat het zelfvertrouwen kan groeien. Alles wat aandacht krijgt groeit! Ik koppel dan ook regelmatig handvatten terug zodat ouders hierin mee kunnen groeien. 
Na 3 a 4 coachmomenten vindt er een tussen evaluatie plaats met ouders. 
Hierin bespreken we hoe het gaat en is er tijd voor vragen. Aan het einde van het traject kijken we samen nog eens naar het doel en alles wat er geleerd is. Als het kan mag jouw kind dit in het laatste coachmoment zelf aan jouw presenteren.  Al deze mooie dingen die geleerd zijn nemen jullie samen mee met daarbij de wetenschap dat je ze altijd en overal kan toepassen als het nodig is. Op verzoek maak ik een eindverslag van het coach traject.