Kindercoaching

We willen allemaal dat het goed gaat met onze kinderen. Soms is dat even niet zo en kan je kind zijn draai niet vinden. Je merkt misschien dat je kind snel boos is terwijl je niet begrijpt waarom. Of je kind wil niet naar school. Er kan moeite zijn met het maken van vriendjes/vriendinnetjes. Opkomen voor zichzelf als er dingen gebeuren in de pauze die niet fijn zijn. Mogelijk hebben jullie ook met de leerkracht gesproken en al van alles geprobeerd om te helpen. Zonder blijvend resultaat. Het kan ook zijn dat jullie kind vooral thuis in gedrag laat zien dat het niet lekker in zijn vel zit. Er kunnen zoveel redenen zijn dat ik ze niet allemaal kan beschrijven. Voel je vooral welkom als je iemand zoekt om mee te kijken en te denken. 
Hoe zou het voor je zijn als je kind weer ontspannen en lekker in zijn vel zit? Met plezier naar school kan gaan en fijn in contact staat met vriendjes en vriendinnetjes? Als je thuis meer rust en plezier kan ervaren met elkaar? Dat je als ouder(s) zo kan zien en voelen dat het goed gaat met je kind? 
We zien het gedrag van een kind maar dat geeft niet altijd aan wat er in het koppie om gaat. En juist daar ligt de belangrijke sleutel. Samen met het kind ga ik op zoek naar wat er speelt. Het is daarbij belangrijk dat een kind zich écht gezien en hoort voelt. We gaan (onder andere) aan de slag met kwaliteiten en hulpbronnen. Die zijn super belangrijk want deze kunnen kinderen (wij  ook trouwens…) gebruiken op de momenten dat het moeilijker is! Bijvoorbeeld in het bedenken van oplossingen en het aanleren van nieuwe dingen zoals grenzen aangeven. We onderzoeken de emoties en het nut ervan zodat je kind begrijpt wat het allemaal voelt en hoe dit werkt. Daarnaast kijken we welke invloed kinderen wel of niet hebben. Interessant wat er gebeurd als ze ontdekken waar ze wel invloed op hebben. Het is zo mooi om te zien hoe kinderen  meer regie ervaren. Alles bij elkaar laat het vertrouwen van kinderen groeien. De onderwerpen die we bespreken stemmen we af op wat er nodig is. Ik doe dit spelenderwijs door te doen. Hierbij sluit ik aan bij de  interesse van het kind. Vanuit vertrouwen op een ontspannen manier weer stevig in je schoenen staan. Hoe heerlijk om dat als kind al te leren!
Ouders worden betrokken bij de begeleiding; zo krijg jij waardevolle handvatten om je kind te helpen. Het is een proces wat jullie echt met elkaar aangaan, juist dat maakt dat jullie samen stappen maken. In sommige gevallen is er een gesprek met school zodat leerkrachten weten wat jouw kind het beste helpt. 
Als kinderen stevig in hun schoenen staan merk je dat op alle vlakken; op school, thuis, met vriendschappen, het maken van toetsen, groeien in zelfstandigheid, en ga zo maar door! 
Voor wie?
In de praktijk komen kinderen met allerlei problemen zoals faalangst, pesten, eenzaamheid, rouw, boosheid, de redenen zijn heel verschillend en iedereen is welkom!
Alle kinderen/jongeren in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar die een steuntje in de rug nodig hebben zijn welkom!
Maak ook zeker gebruik van de gratis (telefonische) kennismaking, vul hiervoor het contact formulier in; dan neem ik contact met je op.
 
Kennismakingsgesprek (telefonisch):
Maak zeker gebruik van het (gratis) kennismakingsgesprek. Als het voor jou goed voelt kunnen we daarna een intake plannen. Daarnaast kunnen we in dit kennismakingsgesprek even afstemmen of de hulpvraag die je hebt past bij wat ik kan bieden. Indien nodig kan ik ook doorverwijzen.
Intake gesprek:
We starten met het maken van een intakegesprek bij je thuis. Dit is een gesprek met de ouder(s) en mij als kindercoach. Omdat het fijn is als ouders vrijuit kunnen praten is jullie kind hierbij niet aanwezig. Tijdens dit gesprek bespreken we de hulpvraag en bepalen we samen de doelstelling.  
Sessies:
Vaak bestaat de coaching uit 5 tot 8 coachmomenten van 60 minuten. Hierbij bied ik begeleiding op maat en kijk naar wat nodig is. Deze momenten vinden buiten plaats of ik bezoek jouw kind thuis. Dit is afhankelijk van wat bij de situatie past en wat de wensen zijn. Kinderen kunnen niet op een stoeltje gaan zitten met de vraag; “vertel eens…?” We gaan altijd op een creatieve manier aan de slag waarbij we doelstelling en hulpvraag in gedachten meenemen.
We gaan dus vooral doen! Praten, knutselen, tekenen, lezen, spelen met zand, oefeningen doen en nog veel meer. En het mooiste van alles; terwijl we zo lekker ontspannen bezig zijn ontdekken kinderen de oplossingen zelf en kunnen ze direct toepassen wat we doen. De focus ligt niet op het probleem maar op het doel. Waarbij we kwaliteiten en hulpbronnen gaan onderzoeken en uitvergroten. Dit zorgt ervoor dat het zelfvertrouwen kan groeien. Alles wat aandacht krijgt groeit! Ik koppel dan ook regelmatig handvatten terug zodat ouders hierin mee kunnen groeien. 
Na 3 a 4 coachmomenten vindt er een tussen evaluatie plaats met ouders. 
Hierin bespreken we hoe het gaat en is er tijd voor vragen. Aan het einde van het traject kijken we samen nog eens naar het doel en alles wat er geleerd is. Als het kan mag jouw kind dit in het laatste coachmoment zelf aan jouw presenteren.  Al deze mooie dingen die geleerd zijn nemen jullie samen mee met daarbij de wetenschap dat je ze altijd en overal kan toepassen als het nodig is. Op verzoek maak ik een eindverslag van het coach traject.